Een gezonde levensstijl houdt meer in dan alleen goede voeding en consequente lichaamsbeweging. Voldoende slaap, het verzorgen van je lichaam en geest, en het regelen van zaken als medicijnen en doktersafspraken spelen ook een belangrijke rol bij het gezond blijven.

Een goede app kan een geweldige manier zijn om dit allemaal te beheren. Daarom hebben wij een aantal verschillende apps voor een gezonde levensstijl getest. We kozen de beste van het jaar op basis van inhoud, betrouwbaarheid en gebruikersbeoordelingen. Hieronder vind je de lijst:

HealthTap

Vragen over je gezondheid? Blader door meer dan 2,6 miljoen antwoorden van artsen en 700.000 onderwerpen en artikelen over 850 aandoeningen. Stel gratis een vraag en krijg binnen ongeveer 24 uur een vertrouwelijk antwoord van een arts, of betaal om direct een arts te zien. Want soms is het wel zo goed om zo snel mogelijk een arts te zien en niet eerst even langs de huisarts te gaan.

ShopWell

Vereenvoudig voedingsetiketten en vind voedingsmiddelen die bij je gezonde dieet passen met ShopWell. Maak een voedingsprofiel aan met je voedingsdoelen, allergie├źn, gezondheidsproblemen en antipathie├źn, en krijg gepersonaliseerde voedingsscores wanneer je een etiket scant. Andere functies zijn onder meer voedingsaanbevelingen en tips over de locatie om producten in je plaatselijke supermarkt te vinden.

Elevate: Brain Training

Dit trainingsprogramma voor je hersenen is ontworpen om je focus, spreekvaardigheid, verwerkingssnelheid, geheugen, wiskundige vaardigheden en meer te verbeteren. Krijg een gepersonaliseerd trainingsprogramma dat zich aanpast naarmate je het vaker gebruikt om je resultaten te maximaliseren.

Fabulous: Self Care

Bouw gezonde gewoontes op met Fabulous, zodat je kunt genieten van een gezonder en gelukkiger leven. De app hanteert een holistische benadering die je motiveert om productiever te zijn. Je zult je energieniveau maximaliseren, je beter kunnen concentreren, gewicht verliezen en beter slapen – volg gewoon de aanwijzingen van de app.

Health Pal

Health Pal heeft alle functies die je nodig zou denken te hebben om je levensstijl gezond te houden. Van een stappenteller en dieetherinneringen gedurende de dag tot voedings- en trainingstrackers, de Health Pal-app is een dagelijks hulpmiddel om je reis naar een holistische gezonde levensstijl te ondersteunen. Het bevat informatie over je dieet, je fitness, en vele andere gezondheidsbronnen op een plaats.

Remente

Gezond zijn is meer dan alleen goed eten, genoeg water drinken en goed slapen – het gaat er ook om dat je je geest op orde hebt. De Remente app biedt je vele hulpmiddelen om je leven te doorzoeken op zoek naar geluk en vervulling, met het stellen van doelen, een dagelijkse planningstool voor dagelijkse taken en doelen op langere termijn, en schriftelijke en visuele functies om je te helpen je gevoelens gedetailleerd in kaart te brengen, zodat je beter kunt begrijpen wat je leven zin geeft.

Moodpath

Inzicht in en reflectie op veranderingen in je stemming kan een uitdaging lijken, vooral als je een psychische aandoening hebt die het moeilijk maakt om je emoties of stemmingen onder controle te houden. De Moodpath app is je dagelijkse check-in tool. Het kan je helpen elke dag de balans op te maken van je gevoelsleven, inzicht te krijgen in specifieke stemmingen om beter te leren begrijpen wat er in je hoofd omgaat, en veel bewezen technieken te gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, om te werken tegen negatief of giftig gedrag.