Het internet is tijdens de lockdown de beste vriend van veel mensen geworden, waardoor mensen thuis veel leuke activiteiten konden ondernemen, zoals films kijken of plezier hebben met aanbiedingen die vergelijkbaar zijn met comeon wetten. In de tijd dat mensen alles thuis moesten doen, zijn huizen ongelooflijk veelzijdige sportscholen geworden. Zelfs als de lockdown voorbij is, gaan veel mensen waarschijnlijk door met hun onlinefitnessregime.

Er zijn echter zoveel YouTube-fitnesskanalen dat het moeilijk kan zijn om uit te zoeken welke je moet volgen om je doelen te bereiken. Maar maak je geen zorgen – we hebben het voor je uitgezocht. Hier zijn onze keuzes van de beste fitness YouTube-kanalen, die elk iets unieks bieden, afhankelijk van je doelstellingen.

Chloe Ting

Chloe Ting is een redder geweest voor mensen over de hele wereld tijdens de lockdown. In februari 2020, voordat de pandemie zich wereldwijd had verspreid, had Ting 2,6 miljoen abonnees op YouTube. Tegen het einde van juli had ze bijna 13 miljoen abonnees. Op het moment van schrijven heeft ze er meer dan 18 miljoen. Zeker de moeite waard om haar te bekijken.

Met haar eenvoudig te volgen oefeningen en korte video’s is het niet moeilijk te begrijpen waarom haar kanaal zo sterk is gegroeid. Voor de meeste van haar workouts heb je niet eens apparatuur nodig, maar ze richten zich wel op de kern van het lichaam.  Ze is vooral bekend om haar gratis workout programma’s en uitdagingen die lichamen over de hele wereld hebben getransformeerd.

Athlean-X – Jeff Cavaliere

Athlean-X is opgericht door Jeff Cavaliere en biedt een breed scala aan trainingstips en workouts, afhankelijk van je doelen. Cavaliere is een recht-toe-recht-aan YouTuber die als doel heeft mythe en realiteit van elkaar te scheiden. Veel van zijn video’s gaan over veelgemaakte trainingsfouten en levensgewoonten die je winst in de weg staan, en ze zijn gemakkelijk te volgen. Dus als je wilt weten waar je de fout ingaat of hoe je slimmer kunt trainen, dan ben je bij Jeff aan het juiste adres.

Zijn inhoud is perfect voor mensen in verschillende stadia van het trainen, of je nu een beginner bent die de kneepjes van het vak wil leren of een gemiddelde of gevorderde gewichtheffer die zijn trainingsstrategie wil verfijnen.  Zijn kanaal bestaat al sinds 2009, en Jeff heeft zijn inhoud door de jaren heen steeds verder verfijnd. Maar geloof ons niet op ons woord – bekijk de commentaren van Cavaliere’s rij van langdurige abonnees die zweren bij zijn methoden.

Yoga met Adriene

Yoga met Adriene is hét YouTube fitnesskanaal als het om yoga gaat. Als je op het moment van schrijven ‘yoga’ intypt op YouTube, is dit kanaal het eerste resultaat dat verschijnt. Adriene Mishler, de oprichter van het kanaal, was al een grote naam voor de lockdown – maar de pandemie heeft haar sterrendom naar nieuwe hoogten gestuwd. Alleen al in april 2020 kreeg ze 610.000 nieuwe abonnees.

Mishler’s kalmerende energie en conversationele houding creëren de ideale sfeer voor yoga – zozeer zelfs dat je het gevoel hebt dat je in een levensechte les zit. Bovendien zijn haar programma’s en uitdagingen perfect voor yogabeoefenaars van alle niveaus en omvatten ze een scala aan emoties. Of je nu yoga beoefent voor kracht van het bovenlichaam, flexibiliteit, of om angst en stress te verlichten, Mishler heeft voor ieder wat wils.