Paintball is vrij een gemeenschappelijke activiteit onder tieners en volwassenen gelijk. Terwijl het hoofdzakelijk voor vermaakdoeleinden wordt gespeeld, zijn er sommige mensen die op een concurrerend en professioneel niveau spelen. Je kunt je voorstellen hoe goed je moet zijn om het te maken op professioneel niveau, maar kun je het je voorstellen om een van de beste te zijn? Deze meesters van paintball bestaan, natuurlijk, en dit artikel zal je laten zien wie deze mensen zijn en hoeveel geld ze verdienen met professioneel spelen.

1.  Oliver Lang

Volgens meerdere bronnen en de huidige statistieken zou Oliver Lang de beste paintballer ter wereld zijn. Geboren in de Verenigde Staten en nu 38 jaar oud, heeft hij meerdere prijzen gewonnen en verschillende records gebroken op het gebied van professionele paintball.

In 2005, op slechts 22 jarige leeftijd, werd Lang bekroond met de “International Paintball Player of the Year” award. Hij heeft de meeste overwinningen geboekt in het professionele paintball, is uitgeroepen tot de beste speler in het beste team in de geschiedenis van het professionele paintball.

Het team is een drievoudige winnaar van de “triple crown” (PSP/NPPL/Millenium) (het enige team dat dit ooit heeft gedaan). En tot slot is hij de eerste paintball speler ooit die een zes-cijferig salaris verdient.

Deze lijst van prestaties alleen al is de reden waarom hij wordt beschouwd als de beste professionele paintball speler in de wereld. Moeilijk voor iemand om dat tegen te spreken.

2.  Konstantin Fedorov

Geboren in Moskou, Rusland, en nu 35 jaar oud, heeft Fedorov een behoorlijke indruk gemaakt in de professionele paintball wereld. Zijn eerste grote, noemenswaardige overwinning behaalde hij in 2006 tijdens de World Cup voor het Russische Legioen.

Konstantin Fedorov schoot voor het eerst paintball op 14-jarige leeftijd en speelde op 15-jarige leeftijd op zijn eerste nationale evenement. Hij heeft ongetwijfeld de nodige vaardigheden en ervaring om deze lijst te halen.

3.  Ryan Greenspan

Negenendertig jaar oud en geboren op 25 februari 1982 in Sebastopol, Californië, is Ryan Greenspan de oprichter van het professionele paintball team San Diego Dynasty.

Dit team heeft meer toernooien gewonnen dan enig ander team in de professionele paintball geschiedenis. Greenspan ontving de award voor “Ambassadeur van de Sport” in 2010 tijdens de Australian Masters in Sydney, Australië.

4.  Dave Bains

Een Amerikaanse professionele paintballer, Dave Bains, is misschien wel de beste rugspeler die het spel ooit heeft gezien. Hij heeft voor verschillende teams gespeeld en heeft alleen al in de laatste tien jaar 22 kampioenschappen gewonnen.

Nu hij langzaam de overstap maakt naar de rol van coach in plaats van te spelen, hebben zijn lofbetuigingen en staat van dienst op professioneel niveau hem met gemak een plaats op de lijst van grootheden in de sport opgeleverd.