Uitvindingen veranderen de wereld meestal voorgoed door gaten te dichten tussen onze verwachtingen en de beschikbare producten. Sinds mensenheugenis hebben nieuwsgierige mensen ontelbare voorwerpen uitgevonden die niet alleen de mensheid op dat moment hebben geholpen, maar ook tot vele andere uitvindingen hebben geïnspireerd, en deze trend is nog steeds stijgende. Momenteel zijn er in de wereld elk jaar miljoenen nieuwe uitvindingen. De Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) van de Verenigde Naties merkt op dat er in 2019 3,3 miljoen octrooien zijn verleend. Omdat het aantal te hoog is om te bevatten, hebben we met de hand coole en ontzagwekkende uitvindingen uitgekozen die je zouden kunnen intrigeren.

1. Starkey Livio AI – geavanceerde hoortoestellen

Voor wie op zoek is naar slimme hoortoestellen kan de “Starkey Livio AI” een zegen blijken te zijn. De hoortoestellen hebben een compact ontwerp en passen comfortabel in de oren. Ze maken via Bluetooth verbinding met accessoires en bepaalde smartphones. Maar het hoogtepunt van deze hoortoestellen is de kunstmatige intelligentie die een vitale rol speelt bij het verbeteren van het hoorvermogen. Door achtergrondlawaai te onderdrukken, leveren ze een heldere geluidskwaliteit.

Bovendien hebben ze een lange batterijlevensduur, zodat gebruikers ze lang kunnen dragen zonder ze te vaak te hoeven opladen.

2. Valve Index

Valve Index is de manier om te gaan voor spelers die serieus zijn over VR-gaming. Hoewel het niet autonoom is en een kameropstelling met kabels vereist, is het de beste VR-ervaring die je op dit moment kunt krijgen. Met zijn dubbele 1440 x 1600 LCD’s met een framerate tot 144Hz, stereo 960 x 960 global-shutter camera’s, dual-microfoon array, heeft de Valve Index veel in zijn mars. Maar de prijs van Valve’s product – 999 dollar – is misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk. Maar voor die prijs heb je dan wel een ontzettend gaaf product.

3. SkinCeuticals Unieke Huidverzorging

Of je nu de volgende generatie fashionist wilt zijn of er altijd aantrekkelijk uit wilt zien, het gepersonaliseerde klinische serum van SkinCeuticals kan de moeite waard zijn om te bekijken. Om te beginnen moet je eerst een deskundige dermatoloog van SkinCeuticals bezoeken om je huidproblemen te identificeren, zoals veroudering, verkleuringen, vettigheid en droogheid. Daarna wordt er een formule op maat voor je huid gemaakt. Het maakt met name gebruik van 2.000 algoritmen om persoonlijke gegevens te verwerken alvorens een volledig gepersonaliseerde formule te ontwerpen. Dat is nog niet alles, het maakt gebruik van een verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder retinol, glycolzuur en niacinamide om een uniek huidverzorgingsproduct te creëren.

4. FLYTE Leviterende Gloeilamp

FLYTE, ontworpen in Zweden, is een unieke zwevende gloeilamp. Wat het tot een uniek product maakt, is de mogelijkheid om te zweven door magnetische levitatie en wordt aangedreven door de lucht. Een ander opvallend kenmerk van deze zwevende lamp is de bouwkwaliteit. Gemaakt van eikenhout, essenhout en walnotenhout, is hij behoorlijk duurzaam. In termen van energie-efficiëntie maakt FLYTE gebruik van zeer efficiënte LED’s met een levensduur van ongeveer 50.000 uur, wat neerkomt op 12 uur gebruik per dag gedurende een lange periode van 11 jaar.