Soms als ik thuiskom van mijn werk, zet ik graag de tv aan, kijk ik naar sport en speel ik met bet365 bonuscode. Andere keren vind ik het leuk om actief te blijven en te sporten met mijn vrienden. Onze keuze is altijd paintball. Onze droom is om ooit deel uit te maken van een paintballtoernooi.

Paintball wordt steeds beter, met sponsors van grote namen, grote kampioenen en nog grotere toernooien! Wij denken dat deze vijf zijn de meest prestigieuze in de wereld.

#1: De NXL Wereld Beker

Als misschien wel de grootste paintball competitie in de wereld (met een werkgebied dat zowel Amerika als Europa beslaat), is de NXL een van de meest belangrijke organisaties binnen het professionele paintball. Haar invloed is ongeƫvenaard, en de NXL World Cup is het toernooi dat elk paintball team begeert boven al de rest. Succes brengt hier niet alleen veel prestige, maar ook sponsordeals en een plaats in het pantheon naast de groten van de sport.

Het deelnemersveld is groot. Twintig professionele teams die alleen op uitnodiging komen, vormen de grootste aantrekkingskracht en een aantal van de meest competitieve wedstrijden, maar dat is nog lang niet alles wat de World Cup te bieden heeft.

Nog eens 20 semi-professionele teams worden vergezeld door 80 5-Man teams en 36 10-man amateurteams, om nog maar te zwijgen van een assortiment van D2, D3 en D4 Xball-ploegen.

#2: EPBF Europees Kampioenschap

De EPBF is het bestuursorgaan van paintball in Europa, dus het is logisch dat hun toernooi een van de meest prestigieuze is die er is! Het bestaat alleen uit nationale teams, wat betekent dat je alleen de beste atleten in Europa ziet strijden op het hoogste niveau. Dat levert spannende, tactisch scherpzinnige wedstrijden op die altijd boeiend zijn om naar te kijken. Het internationale element geeft dit toernooi een bijzonder competitief gevoel, en je zult teams zien die hard vechten voor hun respectievelijke landen.

Het kampioenschap maakt gebruik van de Race to 4 en M500 formats, die zorgen voor snelle wedstrijden. M500 garandeert een gelijk speelveld waar het onmogelijk is om de tegenstander simpelweg te bestoken met een hogere vuursnelheid, wat de competitie nog verder opvoert. Atleten zijn gekleed in hun nationale kleuren, meestal met aangepaste versies van hoge kwaliteit kit, zoals de Maddog Tactical Coverall met hun respectieve vlaggen.

#3: SARPL Super Cup

De Super Cup is het hoogtepunt van de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse Regionale Paintball League. Het zet de beste teams tegen elkaar in een seizoensafsluitende strijd om de suprematie. Grote namen als Critical Force, Apocalypse en Wolverines zorgen voor een vol veld. Speedball heeft hier de voorkeur, dus verwacht deelnemers met high-end toernooiwapens zoals de Empire Axe.

#4. Star Series Frostbite Open

De Frostbite Open is het hoogtepunt van de professionele Star Series-competitie, die haar thuisbasis in Texas heeft. De competitie zelf trekt de beste teams en spelers van over de hele wereld aan en bereikt een hoogtepunt met de Frostbite Open. De competitie heeft een aantal sponsors van naam, waaronder GI Sports, VForce en Exalt. Het wordt gehouden bij Cousins Paintball, waar ook de PSP Dallas Open werd gehouden.

De Frostbite Open is niet van dezelfde omvang als de toernooien die eraan voorafgingen op deze lijst, maar de wedstrijden zijn over het algemeen snel en serieus agressief, en ze vinden plaats op een van de beste locaties ter wereld. Cousins Paintball heeft veel geschiedenis, en je krijgt het gevoel dat teams echt respect hebben voor het prestige van de locatie.

#5: Noords kampioenschap paintball

Het is misschien niet het grootste toernooi op de lijst (omdat het nog in de kinderschoenen staat), maar het Nordic Paintball Championship verdient zijn plaats deels vanwege een sponsor met een grote naam, en ook vanwege de indrukwekkende mission statement. Het toernooi werd opgericht met de hulp van Anthrax Paintball, die een van de grootste paintballmerken ter wereld zijn. Hun doel was om de populariteit van paintball in Scandinaviƫ te vergroten en de ontwikkeling van meer teams aan te moedigen.