Het bereiken van zinvol en langdurig gewichtsverlies vereist een doordacht voedingsplan. je lichaam heeft de juiste balans van voeding en calorieën nodig om tijdens de training en dagelijkse activiteiten energie te blijven behouden. Het handhaven van die balans is de sleutel tot het verliezen van vet en het behouden van het eraf na verloop van tijd.

Een succesvol dieetplan voor gewichtsverlies combineert de vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen en energie te behouden in één handig en lekker menu. Volg deze stappen om een dieetplan voor gewichtsverlies op te stellen dat specifiek is afgestemd op je levensstijl, doelstellingen en gewoonten.

Vermijd calorieën tellen dieet plannen

Typische dieetplannen stellen een dagelijks caloriedoel. Van de lijners wordt verwacht dat ze hun dagelijks verbruik binnen een bepaalde marge houden met maaltijden die alle vitale voedingsstoffen bevatten die hun lichaam nodig heeft om goed te gedijen. Echter, deze fundamentele overtuiging zet veel lijners op mislukken voordat ze zelfs beginnen. Wij adviseren een heel andere benadering van calorieën tellen.

Bereken je macro’s

Diëten gaat niet alleen over hoeveel je eet. Je moet er ook voor zorgen dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft om spieren te kweken, vet te smelten en je energie hoog te houden. Macronutriënten zijn de basisbouwstenen die je lichaam gebruikt om deze taken te volbrengen. Deze fundamentele voedingsstoffen vormen ook het grootste deel van je calorie-inname.

Zoek voedingsmiddelen die passen

Als je eenmaal weet hoeveel je moet eten, besteed dan wat tijd aan het vinden van voedingsmiddelen die in je nieuwe levensstijl passen. Een effectief dieetplan voor gewichtsverlies moet voedingsmiddelen bevatten die je ook echt zult eten. Als je niet geniet van wat je eet, is het onwaarschijnlijk dat je zich aan je plan zult houden.

Het is echter ook belangrijk dat je moeite doet om nieuwe menuopties uit te proberen. Veel lijners komen naar afslankprogramma’s vanwege een beperkt dieet dat veel lege calorieën bevat. Het toevoegen van meer voedzame opties aan je dagelijkse menu is een essentiële stap in het creëren van een lange termijn eetplan.

Leg een voorraad recepten aan

Nu je weet wat je mag eten, begint je met het verzamelen van allerlei recepten met de voedingsmiddelen die je op de lijst hebt staan. Let op de bereidingswijze. De manier waarop je je voedsel bereidt, heeft een groot effect op het gehalte aan macronutriënten.

Een ruime keuze aan recepten is belangrijk in je dieetplan voor gewichtsverlies omdat het ervoor zorgt dat je zich niet verveelt. Het verliezen van interesse in dagelijkse menu’s is de belangrijkste reden dat veel lijners hun doelen niet bereiken. Afwisseling zorgt ervoor dat je altijd uitkijkt naar je volgende portie. Een online receptenboek is een geweldige manier om je recepten te bewaren.