Als je op zoek bent naar een goede vorm van lichaamsbeweging dan is paintball zeker de sport voor u. Niet alleen is paintball een geweldige vorm van cardio, het is ook een geweldig alternatief voor circuit training als je probeert de tegenstanders te overtroeven terwijl je duikt en duikt door de bomen in onze paintball game zones.

Vaak zijn paintball spelers nieuwsgierig naar oefeningen en dieet tips die hen een competitief voordeel kunnen geven op de paintball dag. Dus gingen we praten met onze inwonende fitness expert/personal trainer/senior marshall Zoe Jessy. Scroll naar beneden om te horen wat ze te zeggen had.

Hoge Intensiteit Interval Training – perfect voor paintball!

Het is officieel! Hoge intensiteit interval training (HIIT) is het beste fitness programma voor paintball spelers. Het programma bestaat uit korte uitbarstingen van intense oefeningen (bijv. squats), gevolgd door korte periodes van iets minder intense oefeningen, zoals wandelen of joggen.

Volgens ons is de beste formule 40 seconden intensieve training gevolgd door 20 seconden minder intensieve inspanning. Herhaal dit gedurende vier minuten (of tot 30 minuten als je je bijzonder hardcore voelt).

Het HIIT-trainingsprogramma is een trefzekere manier om vet te verbranden en ervoor te zorgen dat je fit genoeg bent voor een intense dag paintballen. Het programma is niet alleen een geweldige manier om de kilo’s kwijt te raken, het past ook perfect bij je drukke levensstijl. Combineer het met een eiwitrijk dieet en je bent binnen de kortste keren een pro paintball speler.

Vergeet niet voorzichtig te zijn tijdens het trainen. Blijf veilig en ken je grenzen, zelfs als dit betekent dat je vooraf een arts moet raadplegen. Vergeet niet te stretchen, blijf gehydrateerd en blijf je bewust van je omgeving. Sporten moet leuk zijn! Dus zonder verdere omhaal, hier zijn onze drie beste high-intensity pre-paintball workouts!

Sprinten

Iedereen weet hoe je moet sprinten. Je rent gewoon hard. Deze simpele maar effectieve oefening is een goede om te mixen met iets wat wij ‘joggen’ noemen. Sprint gedurende 40 seconden en jog dan gedurende 20 seconden. Herhaal. Win.

Squats

Deze oefening werkt goed met gewichten, maar kan ook zonder gedaan worden als je je wat slapjes voelt. Begin met staan (met of zonder gewichten). Buig door je knieƫn en beweeg je heupen naar je onderlichaam. Keer langzaam terug naar een staande positie en herhaal.

Burpees

Een burpee bestaat uit vijf stappen. Wij zien ze graag als hoog-intensieve stersprongen voor kampioenen.

1. Sta rechtop. 2. Zak in een squat met je handen op de grond. 3. Schop je voeten naar achteren, terwijl je je armen gestrekt houdt. 4. Keer snel terug naar de squat positie. 5. Spring vanuit hurkstand omhoog en herhaal

Paintball spelers dieet

Combineer deze drie oefeningen met dit gezonde eiwitrijke voorbeeld dieet en je zal op de fast-track zijn om de fitste paintball speler in de stad te worden!

Ontbijt Bruine toast met pindakaas Lunch Zilvervliesrijst en gemengde groenten Diner Kip en volkoren (bruine) pasta Snacks Noten (cashew, walnoot, pistache), kwark, linzen en/of pompoenpitten, fruitshakes, alles wat bruin is.