Voor sommigen gaat lichaamsbeweging vanzelf. Je hunkert naar de uitputting en de daaropvolgende endorfine kick van je lichaam dat zegt: “Hey, goed gedaan vandaag,” zoals een ondersteunende coach in een sportfilm uit de jaren ’90. Omdat als je op Oculus Quest of Quest 2 speelt, let dan op onze fitnesstracker op systeemniveau, Oculus Move, waarmee spelers dagelijkse fitnessdoelen kunnen instellen en de calorieën kunnen bijhouden die ze verbranden in alle VR-apps, van Pistol Whip tot Phantom: Covert Ops tot Supernatural en meer. Bekijk hier onze top games die je kunt spelen om fit te blijven:

Super Natural

Terwijl veel mensen een ad hoc VR fitnessregime ontwikkelen, biedt Supernatural een alternatief. Met een abonnement van 19 euro per maand (of 179 euro per jaar) krijg je elke dag een nieuwe workout – nieuwe bewegingspatronen, een nieuwe omgeving, nieuwe muziek en een coach die je door het hele regime aanmoedigt. Het is alsof je je inschrijft voor een aerobicsles, maar je lokale sportschool bevindt zich in een afgelegen deel van IJsland.

Zwaaibewegingen met de armen worden afgewisseld met veel squats en lunges, voor een full-body workout die je in een mum van tijd doet zweten. De Supernatural workouts zijn ritmisch afgestemd op honderden populaire muzieknummers van de allerbeste artiesten. En omdat er elke dag een nieuwe workout wordt toegevoegd aan een bibliotheek van meer dan 500 workouts, meditaties en stretchsessies, is er genoeg afwisseling om je in beweging te houden.

FITXR

FitXR begon als BoxVR, maar is gegroeid en geëvolueerd. Het bedrijf voegde een Dance Studio toe in juli van 2020 en introduceerde zijn HIIT Studio (High Intensity Interval Training) in mei van dit jaar. FitXR is een ongeëvenaarde virtuele fitnessclub en is toegewijd om fitness leuker en toegankelijker te maken voor iedereen. Het FitXR-lidmaatschap is verkrijgbaar voor 9,99 euro per maand en biedt totale lichaamstrainingen ontworpen door top-fitnessexperts, en biedt elke dag nieuwe lessen, een boeiende multiplayer-functie en verse muziek om de trainingen spannend te houden. Daarom bevelen wij FITXR van hare aan om te proberen. Goedkoper dan naar de sportschool gaan en veel leuker.

HOLOFIT

Kun je zweten op Antarctica? Beantwoord deze brandende vraag en meer met HOLOFIT. HOLOFIT is beschikbaar op het Quest-platform en kan worden gekoppeld aan elke roeimachine (via Bluetooth of via headset-tracking) en elke fiets of elliptische fiets met een extra cadanssensor. Als je geen fitnessapparatuur thuis hebt, kunt je met HOLOFIT Freestyle (via lichaamsgewichtoefeningen) hardlopen, roeien, skiën en fietsen simuleren door een verscheidenheid aan unieke VR-werelden.

Peddel door Antarctica, fiets door San Francisco, of vervul zelfs die kinderdromen en train in de ruimte. Je kunt in je eigen tempo op verkenning gaan, of een begeleide HIIT-workout volgen als je de intensiteit wilt opvoeren. Je kunt het programma zeven dagen gratis uitproberen. Daarna kost een abonnement 12 euro per maand of 130 euro per jaar.