Gamers overal, we maken een ranglijst van de populairste mobiele games in 2021. Met zowel gratis games als betaalde games, bevat deze lijst van de meest gespeelde videogames op mobiel op dit moment puzzelgames, multiplayer battle royales, strategiegames, tower defense games, vechtgames, RPG’s en sportgames. Deze keer hebben we de games die mensen op vegas-bonus-code.nl kunnen vinden niet opgenomen, we laten het voor de volgende keer dat Nederland dergelijk entertainment op de markt verwelkomt. (spoedig!) Wat zijn de top 10 videospellen op mobiele apps vandaag?

Candy Crush, Fortnite, Pokémon Go en Clash of Clans zijn momenteel nog steeds enkele van de best verkopende games op mobiel. Andere goede games op mobiel die nu trending zijn, zijn Among Us, PUBG, Genshin Impact, en Minecraft. Stem op de beste mobiele app games voor iPhone en Android die iedereen op dit moment zou moeten spelen.

1. Temple Run’ (serie)

Temple Run wordt beschouwd als de OG van de endless runners. Voordat de markt voor mobiele games werd overspoeld met originele en gelicenseerde titels binnen dat genre, sprak de mobiele tijdkiller van Imangi Studios tot ieders verbeelding. De Indiana Jones-vibes zijn hier altijd sterk geweest – zo lang mogelijk rennen terwijl je een enorm wezen ontwijkt, munten verzamelt en listige manoeuvres gebruikt om in leven te blijven, brengt ieders heldhaftige archeologengeest naar boven.

2. Subway Surfers

Nu we het toch over iconische endless runners hebben, moeten we ook even de kenmerkende city runner Subway Surfers noemen. De jonge graffitikunstenaars in dit spel moeten zo lang mogelijk zien te overleven terwijl ze door de grote stad navigeren. De heldere en sprankelende buitenkant van het spel maakt het een stuk toegankelijker voor alle jongere gamers die er zijn, dat is een deel van de reden waarom het nog steeds een fatsoenlijke plek in de top game rankings in de App Store en Google Play storefronts houdt. Nu, waar is ons hoverboard?

3. Candy Crush (serie)

Candy Crush en zijn vele opvolgers zullen voor altijd worden beschouwd als de definitieve match-drie mobiele puzzelervaring. Al die lekkere zoete lekkernijen en frisdranken liggen binnen handbereik als je ze matcht binnen een enorme verzameling uitdagende puzzelscenario’s. Als er één spel is dat je je grootouders waarschijnlijk nog regelmatig ziet spelen, is het hoogstwaarschijnlijk een Candy Crush-spel. Het is moeilijk om weg te stappen van deze mobiele puzzelspel als je eenmaal begonnen bent met het opstijgen naar de hoogste niveaus van puzzel moeilijkheid.

4. ‘Angry Birds’ (serie)

Vogels in willekeurige constructies vol kwade varkens slingeren klinkt als een intense koortsdroom, toch? Gelukkig hoef je niet onder invloed te zijn van wat dan ook om dat bizarre scenario goed te ervaren. De hoofdlijn van de Angry Birds-serie is het toonbeeld van die casual puzzelaanpak voor mobiel gamen en is een alom herkenbaar hoofdbestanddeel gebleven sinds het voor het eerst op mobiele apparaten verscheen. Excuseer ons nu terwijl we ons bezighouden met het gooien van vogels en het kapotmaken van pg’s.

5. “Genshin Impact

Genshin Impact is het soort AAA actie-RPG dat zich helemaal thuis voelt op sterkere hardware. We weten niet hoe de Chinese video game ontwikkeling en animatie studio miHoYo het heeft gedaan, maar ze zijn erin geslaagd om al zijn goedheid binnen de grenzen van mobiele apparaten te passen. Een sprong in het uitgestrekte rijk van dit spel vol magie en andere fantastische elementen is vergelijkbaar met het gevoel van verwondering dat wordt geassocieerd met The Legend of Zelda franchise. Genshin Impact’s voortdurende stroom van zinvolle content betekent dat het waarschijnlijk nog jaren zal bloeien.