Paintball wordt beoefend door veel mensen van allerlei achtergronden. Net zoals vele soorten mensen kunnen genieten van de sport, zijn er vele redenen waarom ze genieten van het. Hier is een lijst van slechts een paar van de redenen waarom wij van paintball houden.

Vrienden

Paintball is een sociaal spel. Het is een kans om weg te komen van het dagelijks leven en wat tijd door te brengen met mensen die je kent en nieuwe vrienden te leren kennen. Het is een spel van mensen, van het plannen om te spelen tot het opscheppen na een episch gevecht. Paintball draait om mensen.

Voor de lol

Paintball is leuk. Er zijn heel wat dingen in het leven die belonend zijn, maar als zij toevallig ook leuk zijn terwijl zij belonend zijn, dan worden zij een must-do activiteit. Paintball is heel leuk om te spelen en dat gevoel van plezier is wat ons steeds weer terug brengt. Telkens als wij ons klaarmaken om te spelen, stellen wij ons voor wat er zou kunnen gebeuren en na elk spel, herhalen wij wat werkelijk gebeurde. De periode daartussenin waarin we proberen te bereiken wat mijn doel was voor die wedstrijd, is gewoon leuk.

Avontuur en Adrenaline

Sinds we voor het eerst paintball hebben gespeeld, houden we van de adrenaline en het avontuur dat het biedt. Rennen door het bos, schuilen achter opblaasbare bunkers, schieten op tegenstanders en geschoten worden, het verveelt maar niet. Als het aftellen is voor de pauze of als we voor het eerst opstijgen als het spel begint, is er nog steeds de tinteling van anticipatie die door mijn nek gaat. Dat gevoel zal nooit vervelen.

Teamwork en strategie

We hebben hier een beetje omheen gedraaid omdat teamwork en strategie niet samen hoeven te gaan (maar het gaf ons wel 11 dingen op onze lijst). Wij houden ervan om samen met ons team een strategie te bedenken en uit te voeren die leidt tot de overwinning. In paintball leer je snel dat succes komt door samen te werken en dat de beste strategie in de wereld zal falen als niet iedereen op dezelfde lijn zit. Weinig dingen zijn zo belonend als wanneer je het veld op gaat en een plan op een leuke manier tot stand ziet komen.

Verscheidenheid

Paintball is er in vele variƫteiten. Als je in het bos wilt spelen, dan kan dat. Als je in een magazijn wilt spelen, dan kan dat. Als je capture the flag of een nieuw type spel wilt spelen of zelfs je eigen spel wilt uitvinden, dan kan dat. Wij houden van paintball omdat het, hoe lang we het ook spelen, niet oud of afgezaagd wordt.

Oefening

Paintball is een actieve sport. Terwijl er periodes zijn van zitten, verstoppen en wachten, zijn er veel momenten om te rennen, sprinten, springen en bewegen. Het biedt een uitstekende kans om beweging te krijgen en je hartslag omhoog te krijgen. Zolang je niet vergeet te rekken, dan is de oefening altijd goed voor je lichaam.