Het goede nieuws is dat je niet nodig een volledige set van militaire uniformen wanneer je gaat paintballen en alle van de specialistische apparatuur zal worden verstrekt op de dag, maar om je volledige gemoedsrust, hier is een head-to-toe run-down van wat te dragen om te paintballen.

Hoewel je volledig wordt uitgerust met beschermende uitrusting als je er bent, moet je nog steeds nadenken over wat je eronder gaat dragen – een groep voetbalgekke tieners wil misschien wel in de outfit van hun team komen, maar shorts en sokken zijn niet echt geschikt voor paintball.

Goede schoenen is de halve start

Ook als je met een groep glamoureuze meiden een weekendje weg gaat, is paintballen waarschijnlijk de enige keer dat je functie boven mode moet stellen, vooral als het om schoeisel gaat. Aangezien we daar toch al zijn, laten we eerst eens naar het schoeisel kijken…

Enkelverstuikingen zijn de meest voorkomende blessures bij paintball, dus probeer, indien mogelijk, laarzen of high-tops te dragen die de enkel goed ondersteunen – wandelschoenen zijn altijd een goede optie omdat ze ook goede grip in de modder bieden. Oude sportschoenen (als ze comfortabel zitten) werken net zo goed, maar wat je ook kiest, het moet iets zijn dat je niet erg vindt om nat of vies te worden.

De rest van je lichaam

Je onderste helft… Net als bij het schoeisel moeten comfort en bescherming de belangrijkste overwegingen zijn voor de beenmode, dus je kunt het beste gaan voor een los joggingbroek of trainingsbroek, of een cargobroek doet het ook goed.

Je bovenste helft… De belangrijkste vuistregel voor paintball is om zo weinig mogelijk huid bloot te stellen – die paintballs kunnen echt prikken – dus vermijd vesten en alles met korte mouwen en draag in plaats daarvan een trui, hoody of een t-shirt met lange mouwen. Het is een goed idee om een laagje te dragen met misschien een t-shirt met lange mouwen en een capuchon voor een extra laagje vulling. Vergeet niet een waterdichte jas mee te nemen voor als het regent!

Hoofd en handen… Twee van de meest kwetsbare delen van het lichaam tijdens het paintballen! Draag handschoenen die bescherming bieden, maar niet te onhandig zijn – golf, tuin of gewichtheffen handschoenen zijn allemaal goed, maar maak je geen zorgen als je niets geschikts kunt vinden, want we hebben handschoenen te koop hier bij Mayhem.

Laatste aandachtspunten

Hoewel je een beschermend masker krijgt om te dragen tijdens het paintballen, wil je dit misschien aanvullen met extra hoofdbescherming, aangezien een hoofdschot je oren kan laten suizen – iets als een baseballpet of een muts zou hiervoor moeten zorgen.

Vergeet niet om een reserve set kleren mee te nemen om je om te kleden als het spel voorbij is, je wilt niet terug reizen in doorweekte, met verf besmeurde kleren.