Tijdschriften sterven langzaam uit. Dat is jammer, want het heeft iets heel leuks om elke maand een schat aan informatie opgestuurd te krijgen. Videogamemagazines waren vroeger de manier om te weten te komen wat er in de gamewereld gebeurde.

Als je wilde weten welke games er de komende maanden uitkwamen, keek je in een tijdschrift. Als je cheatcodes wilde leren, was een tijdschrift het antwoord. Met de opkomst van het internet is de behoefte aan tijdschriftabonnementen vervaagd. Het internet is sneller, goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar dan gedrukte media. Maar dat betekent niet dat videogametijdschriften helemaal dood zijn. Er zijn nog steeds een paar goede gamemagazines die interessante content rechtstreeks naar je deurmat te brengen!

1. Edge

Voor een scherp verhaal dat even informatief als vermakelijk is, is er niet veel beters dan Edge. Elk nummer gaat vrij diep in op gaming onderwerpen, dus als je op zoek bent naar iets dat meer brengt dan alleen recensies en previews, is dit zeker het abonnement dat je moet nemen. Helaas is het een Brits tijdschrift, dus fysieke abonnementen in de VS kunnen een beetje prijzig zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Maar als je niet om fysieke uitgaven geeft, kun je dezelfde inhoud op Amazon krijgen voor veel minder in digitale vorm!

2. PC Gamer

Als je lid bent van de PC Master Race, dan is een abonnement nemen op PC Gamer echt een no-brainer. Alle inhoud is gericht op gamen op de PC, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verspillen van ruimte aan console-dingen. Elk nummer staat vol met interessante artikelen over allerlei onderwerpen.

Merk op dat er Amerikaanse en Britse edities van PC Gamer zijn, dus je zult ervoor moeten zorgen dat je de juiste krijgt. Vergeleken met de meeste gametijdschriften is PC Gamer relatief goedkoop – maar het kan nog goedkoper als je kiest voor de digitale uitgaven die Amazon aanbiedt voor Kindle-gebruikers.

3. Game Informer

Ondanks dat Game Informer eigendom is van GameStop, blijft het een solide plek voor game reviews, opiniestukken en exclusieve onthullingen van games. Het is moeilijk te zeggen hoelang GI er nog zal zijn, met de ontslagen en frequente verhalen over GameStop’s moeilijkheden, maar zolang het blijft, is het zeker een abonnement waard.

Het basisabonnement op het tijdschrift voor een jaar kost 14,98 euro, maar je kunt een paar andere extraatjes krijgen als je je abonneert op het PowerUp Rewards Program van GameStop voor slechts 19,99 euro per jaar, waaronder maandelijkse beloningscertificaten en extra ruiltegoed.

4. Nintendo Force

Helaas is Nintendo Power een van de slachtoffers van het internet geworden – het had geen zin voor Nintendo om het in stand te houden. Nintendo Force is op grote schaal opgestaan om de leegte op te vullen, en tot nu toe doet het zijn werk verdomd goed.

Nintendo Force wordt gefinancierd via Patreon, dus je kunt je daar aanmelden voor een abonnement. Het kost 4,99 euro per nummer voor een fysiek tijdschrift, met nummers die om de maand worden verzonden.