Digitale fitness nam een hoge vlucht tijdens de quarantaine van 2020, en de workout tech-wereld is exponentieel gegroeid om de verschuiving van sportscholen naar de huiskamers van mensen op te vangen. Om de verandering te omarmen (en misschien die geïmproviseerde halters uit je voorraadkast te vervangen), kunnen de beste fitnessgadgets van 2021 je thuisgymnastiek verbeteren.

Of je nu je prestaties wilt volgen, nieuwe oefeningen wilt proberen of het herstel van je lichaam wilt stimuleren, er is altijd wel een product voor je. Het jaar heeft innovaties in alle workoutcategorieën laten zien, van vibrerende schuimrollers en huiskamervriendelijke fitnessapparatuur tot slimme spiegels. Hier zijn de beste fitnessgadgets van 2021 die je zweetsessies nieuw leven zullen inblazen.

1. Wave roller

Verbeter je foamrolling routine met de Therabody Wave Roller, die therapeutische trillingen afgeeft op vijf verschillende intensiteiten om spierherstel te versnellen. Nog beter? Dit apparaat heeft Bluetooth, zodat je je rolsessie kunt aanpassen, je herstel kunt volgen en begeleide warming-ups en cool-downs kunt volgen vanaf je telefoon.

2. Hypervolt GO

De Hypervolt GO brengt percussietherapie naar een reisvriendelijk formaat. Het werkt om je spieren te masseren met krachtige pulsen op drie verschillende snelheden, en weegt slechts anderhalve kilo, dus het is perfect om mee te nemen voor onderweg. Dat betekent dat je je gespannen spieren en lichaamspijn op afstand kunt houden, waar je ook bent.

3. FORME Life Studio

Haal de boetiek-fitnesservaring in huis met de FORME Life Studio, een slimme spiegel over de hele lengte die allerlei soorten workouts (zoals kracht, cardio, yoga en boksen) van echte trainers uitzendt. Het beschikt over een touch- en spraakgestuurd display en A.I. technologie die coaching personaliseert op basis van je fitnessniveau. Je kunt ook kiezen voor de Studio Lift-versie met ingebouwde weerstandsapparatuur. En het beste? Als je klaar bent met trainen, kun je de Studio ook als huisdecor gebruiken.

4. WHOOP Strap 3.0

De nieuwste toevoeging aan de WHOOP-bandfamilie is een superslimme tracker met een betere batterijlevensduur (vijf dagen!), een zweetabsorberende band en Strain Coach-functionaliteit, die je in realtime vertelt of je harder moet werken of het rustiger aan moet doen op basis van je fitness- en herstelniveau. Het slanke apparaat meet je trainingen, slaap, herstel en meer, en de waterdichte sensor stuurt je gegevens naar de app voor continue en grondige informatie over je lichaam.

5. Deep Tissue Bundle

Versnel spierherstel met de SPRYNG Deep Tissue Bundle, dit zijn draagbare compressiewraps die je om je kuiten wikkelt na een zware training. De nieuwe binnenlaag met textuur oefent druk uit op je spieren om de bloedsomloop te stimuleren en pijn en stijfheid te verlichten, zodat je lichaam de volgende dag meer klaar is om te bewegen.

6. Peloton Bike+

De Peloton Bike+ is je one-stop shop voor fietsen, en dan nog wat. De verbeterde fiets synchroniseert nu met de Apple Watch en heeft een draaibaar scherm zodat je de yoga-, bootcamp- en verdiepingslessen van Peloton gemakkelijk vanaf je fiets kunt volgen. Ook opmerkelijk is de nieuwe Auto Follow-functie van de fiets, die automatisch je weerstand aanpast aan de instructies van de trainer, zodat je workouts naadlozer verlopen dan ooit tevoren.